کودکان را با مراقبتهای تغذیه ای از کرونا دور سازیم.
کودکان را با مراقبتهای تغذیه ای از کرونا دور سازیم. به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج ، کارشناس ارشد پرستاری کودکان این مرکز درمانی با اشاره به اهمیت تغذیه در کودکان در زمان کرونا اظهار داشت : برای پیشگیری از ابتلای کودکان به کرونا باید مراقبتهای تغذیه ای آنها از سوی والدین کنترل شود و منابع غذایی سرشار از املاح معدنی، ویتامینها و ریز مغذیها در اولویت تغذیه باشد. راضیه فروتن نسب اذعان داشت : بطور کلی مصرف کافی منابع پروتیین ، آنتی اکسدانها شامل ویتامینهای A، c،E ، ریزمغذیهایی مانند آهن، روی و سلنیوم در برنامه غذایی کودکان با استفاده از گروههای غذایی و جایگزینهای مناسب آن می تواند نقش مهمی در پیشگیری از ابتلای کودکان به بیماری کووید19 داشته باشد و برای تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان و پیشگیری از ابتلای آنها به این بیماری باید مادران را آموزش داد. کارشناس ارشد پرستاری کودکان بیمارستان امام سجاد(ع) در ادامه افزود: تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه اول تولد به دلیل خواص حفاظتی شیر مادر در مقابل ابتلا به عفونتها و بیماریهای دوران کودکی و تداوم تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی لازم است، بنابراین از میان وعده غذایی مانند پوره سبزیها( هویج یا سیب زمینی) یا پوره میوه های رسیده نرم شده ( موز، گلابی، طالبی، هلو، زردآلو، سیب) برای کودکان زیر یکسال و میان وعده های غذایی مناسب مانند انواع میوه ها، سبزیها، شیر پاستوریزه، ماست ، نان ، پنیر کم نمک و خرما برای کودکان یک تا پنج سال استفاده شود. راضیه فروتن نسب تصریح کرد: دادن انواع نوشیدنی های شیرین به دلیل افزایش خطر اضافه وزن و چاقی ، پوسیدگی دندان و کاهش دریافت مواد غذایی و تضعیف سیتم ایمنی بدن در برنامه غذایی کودک ممنوع و در عین حال استفاده روزانه از گروه گوشت و جانشینهای آن شامل انواع گوشتها( قرمز ، مرغ ، ماهی و طیور) ، انواع حبوبات مانند عدس و ماش و انواع مغزهای بدون نمک(گردو، بادام، فندق و پسته) بعنوان منابع حاوی پروتیین ، آهن و روی ضروری می باشد.فروتن نسب در پایان خاطر نشان کرد : مراقبتهای تغذیه کودکان در شرایط کرونایی مهم است اما باید به روند افزایشی و هشدار دهنده چاقی در آنها توجه داشته باشیم و آموزش مادران برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلای آنها به این بیماری بسیار مفید و موثر می باشد.